TUHKIMO

Kesällä 2019 Taaborinvuorella nähdään todellinen satuklassikko, kaunis ja riipaiseva tarina, jonka juuret ovat kaukana historiassa. Näytelmästä on vuosisatojen varrella tehty lukuisia erilaisia kirjallisia versioita, ja ensimmäinen niistä on tiedettävästi jo 800-luvulta. Tarinassa on ikiaikaisia arvoja, unelmia ja pohdintoja, joita aika ei voi muuttaa. Siksi tämä näytelmä on vahvasti kiinni myös nykyajassa.

Taavi Vartian ohjaamana Taaborille syntyy kesällä koskettava, hauska ja unohtumaton TUHKIMO!

Tuhkimo on särmikäs kertomus nuoresta naisesta, jonka urheus ja kekseliäisyys joutuu koitokselle kateellisten sisarpuolten ja äitipuolen piirittämänä. Tuhkimo haluaisi vain elää yksinkertaista elämää, mutta toki hänelläkin on unelmansa. Kun haave linnan tanssiaisista on käymässä toteen, Tuhkimo joutuu entistäkin tiukemmille sisarpuolten ja äitipuolen yrittäessä katkaista tien kohti linnan saleja. Rehellisyys, rohkeus, pettymykset, onnistumiset, suru ja ilo vuorottelevat tässä kauniissa ja vauhdikkaassa näytelmässä.

Ennen kaikkea Taaborin kesäteatterin Tuhkimo tarjoaa viihdyttävän ja koskettavan elämyksen, jonka äärellä saa nauraa ääneen. Samalla tämä näytelmä pysäyttää pohtimaan ajatuksia ja kysymyksiä, jotka eivät koskaan vanhene.

 

Nimikkoroolin näyttelee valovoimainen Alina Tomnikov. Elokuvista, TV-sarjoista, tv-draamoista, matkailuohjelmasta, teatterista ja mm. Putouksesta tuttu Alina palaa Taaborille viiden vuoden tauon jälkeen.
Alina Tomnikov odottaa tulevaa kesää lämmöllä:
- Taaborinvuori on paikka, missä minulla on aina ollut hyvä olla, viettää kesää ja kertoa tarinoita. Se on kuin oma maaginen maailma metsän keskellä, jonne saa sukeltaa muutamaksi viikoksi kaiken hektisen kuvausrumban keskellä, näyttelijätär kuvailee.
- Taavin kanssa ollaan luotu tarinoita yhdessä läpi vuosien! Odotankin siksi innolla ensi kesän yhteistyötä Taavin kanssa näyttämön puolella, koska viime vuosina ollaan pyöritty yhdessä enemmän kameran edessä ja takana.

Muissakin rooleissa nähdään Taaborin kesäteatterista tuttuja esiintyjiä. Mukana ovat jälleen mm. Marita Taavitsainen, Thelma Siberg, Nora Löfving, Miko Jaakkola ja Joonas Vartia. Lisäksi uusina tähtinä Taaborin kesäteatterin lavalla nähdään Oona Kare sekä Oliver Kollberg.

Ohjaaja Taavi Vartialle tuleva näytelmä on jo 11. Taaborinvuorella. Elokuvistaan ja tv-sarjoistaan tunnettu ohjaaja suhtautuu Taaborinvuoren näytelmiinsä samalla kunnianhimolla kuin muihinkin produktioihin. Korkeatasoisina ja leffamaisina arvostellut näytelmät ovat tuoneet Nurmijärven Taaborinvuorelle ennätykselliset kävijämäärät jo vuosien ajan.

 

AIEMPIEN VUOSIEN NÄYTELMÄT TAABORIN KESÄTEATTERISSA:

2018 - Peppi Pitkätossu

2017 - Heinähattu ja Vilttitossu: Rubensin veljekset

2016 - Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää

2015 - Zorro

2014 - Peter Pan

2013 - Vaahteramäen Eemeli

2012 - Gangsteri ja kaunotar

2011 - Kaikkien aikojen Robin Hood

2010 - Pertsa ja Kilu

2009 - Pertsa ja Kilu

Hinnat

Aikuinen 25€

Lapsi 15€ (3-14v)

Eläkeläinen 22€

Perhelippu (sis. 2 aikuista ja 2 lasta) 74€