PEPPI PITKÄTOSSU

Valloittava näytelmäklassikko koko perheelle!

Peppi Pitkätossu on maailman vahvin tyttö. Kun hän saapuu Taaborinvuorelle, on luvassa iloa, riemua, musiikkia, liikuttavia hetkiä, pohdintaa elämästä. Itsepintainen ja eläväinen Peppi sekoittaa kaikkien ympärillä olevan elämän muuttaessaan Huvikumpuun. Poliisit ja sosiaaliviranomaiset eivät tiedä miten toimia, kun punalettinen tyttö asuu yksin, eikä se ole lain mukaan mahdollista. Peppiä ei uudesta kodistaan viedä edes väkisin, sillä edes joukkovoimin vahvaa tyttöä ei saa liikahtamaankaan. Rosvotkin erehtyvät tekemään tuttavuutta Pepin kanssa kuultuaan tämän hallussa olevista merirosvojen aarteista.
Pepin uudet ystävät, Annikka ja Tommi, ovat toisaalta haltioissaan ja toisaalta huolissaankin Pepin uskomattomista ajatuksista ja tempauksista. Ja kun Pepin pitkään ikävöimä merirosvoisä lopulta saapuu paikalle, käsittävät myös muut, että Pepin tarinat toden totta ovat totta – ainakin suurin osa niistä...

Kirjailija Astrid Lindgren loi Peppi Pitkätossun hahmon 1940-luvun alussa. Hän kertoi sairaalle tyttärelleen tarinoita, ja mielikuvitus muuttui lähes käsin kosketeltavaksi, kun Peppi syntyi niiden tuokioiden aikana. Lindgren lähetti muiden kannustamana Pepin lastenkirjakilpailuun ja voitti ensimmäisen palkinnon.

Taavi Vartialle työryhmineen näytelmä on jo kymmenes Taaborinvuorella. 10-vuotisjuhlanäytelmänä nähtävä toteutus noudattaa tarkasti alkuperäistä käsikirjoitusta. Ohjaaja Vartian luotsaamana syntyy unohtumaton kesäteatterielämys koko perheelle – samalla elokuvallisella otteella, kuin jo yhdeksänä kesänä aiemmin.

Näytelmän suomennos on Liisa Ryömän käsialaa ja se perustuu Staffan Götestamiin dramatisointiin lastenkirjaklassikosta.
Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.

Hinnat

Aikuiset: 25,00 €
Lapset (alle 15v.): 15,00 €
Eläkeläiset: 22,00 €

Perhelippu: 74,00€
(perhelippuun sis. 2 aik. ja 2 lasta)